Nieuwsbrief

Audities

Voor onze voorstellingen en evenementen zijn we regelmatig op zoek naar ervaren acteurs, zangers en dansers. Wil je op de hoogte gehouden worden van de audities? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Audities

AUDITIES VOOR DISNEY'S BEAUTY AND THE BEAST

Voor de musical Disney's Beauty and the Beast is Storyteller op zoek naar ZANGERS/ACTEURS/DANSERS

De musical

Het klassieke verhaal vertelt het verhaal van Belle, een jonge vrouw in een provinciestadje, en het Beest, dat in werkelijkheid een jonge prins is veranderd is door de vloek van een tovenares. Als het Beest kan leren lief te hebben en geliefd te worden, zal de vloek eindigen en zal hij weer in zijn vroegere zelf worden getransformeerd. Maar de tijd dringt. Als het Beest zijn lesje niet snel leert, zullen hij en zijn huishouden voor eeuwig gedoemd zijn.

Repetities en uitvoeringsdata

De repetities vinden plaats vanaf 16 september op de maandag- en donderdagavond. De uitvoeringen vinden plaats van 18 december t/m 5 januari, met uitzondering van 24, 25 en 31 december en 1 januari.

De rollen

Belle
Hoofdrol. Vrouwelijk. 15-25

De originele sprookjesheldin: vriendelijk, zachtaardig en mooi. Ze is een sterke, intelligente, pittige en onafhankelijke jonge vrouw. Belle is het morele geweten van het verhaal. Haar karakter stelt haar in staat de ware schoonheid in het Beest te zien en daarom van hem te houden. Deze rol vereist een sterke zangeres die met haar zang- en spreekstem de onschuld uitbeeldt.

Stembereik: sopraan (laag A-hoog F).

Beest
Hoofdrol. Mannelijk. 25-40

Zijn gekwelde ziel is voor iedereen zichtbaar. Hij betaalt de ultieme prijs voor een moment van verwaandheid en wenst vurig dat hij zijn fout zou kunnen rechtzetten. Er schuilt woede en dreiging in het uiterlijk en gedrag van het Beest, maar steeds vaker zien we zijn zachte en vertederende kant als hij met Belle omgaat. Het wordt duidelijk dat hij een liefdevol, gevoelvol mens is, gevangen in het lichaam van een afschuwelijk wezen. Deze rol vereist een sterke zanger en de acteur moet een sterke spreekstem en podiumpresentatie hebben.

Stembereik: bariton (A-hoog F).

Mevrouw Pot
Hoofdrol. Vrouwelijk. 40-65

Een hartelijke, moederlijk betoverde theepot. Zij is de verteller van het verhaal en is de moederfiguur voor Belle. Voor deze rol is een sterke zangeres nodig, aangezien mevrouw Potts de titelsong Beauty and the Beast zingt.

Zangbereik: Alt/Mezzo (Lage F#-Hoge G).

Gaston
Hoofdrol. Mannelijk. 18-40

De absolute tegenhanger van het Beest. Hoewel hij fysiek knap is, is hij oppervlakkig, volledig egocentrisch, niet erg slim en dol hij op aandacht. Wanneer zijn ego echter gekneusd wordt, wordt hij een zeer gevaarlijke vijand voor het Beest, Belle en Maurice. Deze rol vereist een sterke zanger en karakteracteur die goed beweegt.

Stembereik: bariton (A-hoog F).

Lumière
Bijrol. Mannelijk. 20-50

De Franse butler die werd omgevormd tot een kandelaar. Hij is luchtig, zachtaardig, romantisch, vlot pratend en charmant. Hij heeft een romantische relatie met Babette. Deze rol vereist sterk karakterspel en hij moet goed kunnen bewegen.

Zangbereik: tenor/bariton (A-hoog F#).

Tickens
Bijrol. Mannelijk. 30-60

Een strak opgewonden, betoverde pendule en het hoofd van het huishouden van het Beest. Hij is een benauwde Engelse man die van perfectie houdt. Deze rol vereist sterk karakterspel.

Zangbereik: bariton (A-hoog E).

Babette
Bijrol. Vrouwelijk. 25-35

Een uitdagende, betoverde plumeau, en het voorwerp van Lumiere's genegenheid. Deze rol vereist goed karakterspel en ze moet goed kunnen bewegen, aangezien ze een tango danst met Lumiere tijdens 'Be Our Guest'.

Zangbereik: Mezzosopraan (C-C).

La Commodia
Bijrol. Vrouwelijk. 30-60

Een voormalige operadiva werd een betoverde kledingkast.

Zangbereik: sopraan (C#-hoge G).

Les filles de la ville
Bijrol. Vrouwelijk. 18-30

Drie mooie jonge dienstmeisjes die voor Gaston zwijmelen. Moeten zowel kunnen zingen als dansen.

Maurice
Bijrol. Mannelijk. 40-55

Ondanks dat hij een beetje verstrooid is, is er geen twijfel mogelijk over Maurice's standvastige liefde voor zijn dochter Belle. Vriendelijk, zachtaardig, enthousiast en inventief, hij wordt vastberaden wanneer Belle in gevaar komt.

Stembereik: bariton (Bb-hoog Db).

Lefou
Bijrol. Mannelijk. 20-40

Gastons domme, slaafse sidekick. Hij doet buitengewoon veel moeite en wordt herhaaldelijk vernederd in zijn pogingen om zijn meester te plezieren. De acteur moet zich op zijn gemak voelen met fysieke komedie, en de rol vereist sterk karakteracteren. Zangbereik: bariton (B-hoog F#).

De audities

De audities vinden plaats op 4 en 5 mei a.s. tussen 13:00 en 22:00 uur in het gebouw van CKC&Partners in Zoetermeer.

Opgeven en vragen

Je kunt je opgeven voor de audities via het inschrijfformulier. Voor vragen kun je een bericht sturen naar audities@storytellers.nl.

Vrijwilligersbijdrage

Er wordt een vrijwilligersbijdrage gevraagd van € 50,- voor koffie/thee/fris tijdens de repetities en de voorstellingsperiode.